Het beste terras van Nederland!

Maandag 3 juli 2017 was het weer zo ver: de uitreiking van de Misset Terras Top 100. Als trotse sponsor van de top 100 waren wij er natuurlijk bij! Het was voor Stoov de eerste keer en we zijn erachter gekomen dat de terras top 100 een groots opgezet en ontzettend mooi evenement is. Complimenten aan de organisatie vanuit Misset Horeca en natuurlijk aan de host, het Hooihuis. 

Teamfoto's!
Wij kregen met Stoov de eer om alle terrastoppers te verwelkomen bij het Hooihuis. Je kon voor een wand van warmtekussens een leuke teamfoto laten maken als aandenken aan de Misset Terras Top 100 uitreiking! Er zijn leuke foto's gemaakt, sta jij er tussen? Klik hier voor de foto's.

1. Het beste terras van Nederland is..
Brasserie van Staverden! Van harte gefeliciteerd met jullie welverdiende eerste plaats! Het beste terras van Nederland, wat een prestatie. Alle ingrediënten zijn aanwezig en het is niet meer dan terecht dat deze eer jullie toekomt! 

2. Het zilver gaat naar.. 
De Werf in het Zeeuwse Veere. De broers Melis houden de eer van afgelopen jaar hoog. Dat ze 4 maanden geleden de zaak hebben overgenomen was geen reden om het erbij te laten zitten. Gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

 

3. Een nieuwe binnenkomer
"Harbour Club Rotterdam knalt de Terras Top 100 binnen op nummer 3!" wordt er geschreven over de nieuwkomer én veroveraar van het brons in deze top 100. Dat is ook iets om trots op te zijn, proficiat!

 

 

De Publieksprijs en de Parel
Wat ons ook aansprak tijdens de uitreiking van de Terras Top 100, is dat er niet alleen aandacht wordt besteed aan het oordeel van de jury. De Publieksprijs van de Terras Top 100 is daar een voorbeeld van. Die ging dit jaar naar de Trots van Twente: Landgoed het Rheins.

Ook de kroning van de Parel van de Terras Top 100 is een belangrijk onderdeel van zo'n evenement. Met je team moet je het namelijk allemaal doen! Jolanda Ott-Rauch, van de Korte Duinen in Soest, is daar het levende voorbeeld van. Wel verdiend! Net zoals Jolanda, zijn wij voorstander van net dat stapje extra doen, luisteren naar de gasten en de gasten centraal stellen. Daarmee kom je het verst.

Beleving voorop
Respect voor alle deelnemers die met de juiste redenen hieraan participeren. Niet alleen voor de titel "Het Beste Terras van Nederland" maar vooral met de intentie om te blijven verbeteren. De jury is ontzettend streng en deelnemen aan de Terras Top 100 betekend dat je een ongezouten beoordeling kunt verwachten. Wij vinden het erg mooi om te zien dat dit juist als een kans wordt gezien om de zaak nog beter in te richten om de gasten optimaal te kunnen blijven bedienen. De beleving van de gasten blijft voorop staan!

Wil jij ook verbeteren?
Als trotse sponsor van de Terras Top 100 hebben wij natuurlijk ook meer dan genoeg ideeën om horeca zaken naar een hoger niveau te tillen. Ben jij benieuwd naar wat we voor jou en jouw terras kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op via 030-751 9716 of via info@stoov.com.

Misset Horeca Terras Top 100

terrastop100logo.jpg

Als sponsor van de Terras Top 100 vinden wij het ontzettend interessant om te zien dat er zoveel horeca zaken zijn die zo goed bezig zijn met de terraservaring. Natuurlijk kijken wij ook mee om uit te vinden wat een terras nou zo speciaal maakt. Waar let de jury nou precies op, en als jij zelf een mooi terras hebt, wat moet je dan doen om de terraservaring zodanig speciaal te maken dat je een mooie plek in de Misset Terras Top 100 kunt bemachtigen? In dit blog helpen we je een beetje op weg door antwoord te geven op precies die vragen. Dit doen we aan de hand van de tips en adviezen van Alexandra Viersma, Barry en Judith Zwinkels en Gert Boonen.

Waar let de jury van de Terras Top 100 op?

 1. Zorg ook voor een topervaring buiten het seizoen
  Zorg ervoor dat je terras altijd op orde is, ook als je geen drukte verwacht. Deel kritiek met je personeel, dit zorgt ervoor dat ze op scherp staan. Een warm ontvangst is van essentieel belang.
  Stoov TIP: Verwarm jouw gasten op een duurzame manier. Comfortabele gasten blijven langer, met warmtekussens geef je ook nog eens het juiste signaal. Wij geven om onze gasten én om het milieu. 
 2. Leg jouw eigen lat hoger
  Gasten worden steeds kritischer, dus zorg ervoor dat er nog meer nadruk ligt op gastvrijheid.
  Stoov TIP: Als mensen op je terras plaatsnemen als het fris is, bied ze dan pro-actief een warmtekussen aan. Het toppunt van gastvrijheid is er op staan dat jouw gasten er comfortabel bij zitten!
 3. Doe net dat beetje extra
  ‘En als een oma met twee kleine kinderen een koffie bestelt, zien we de medewerker even later terugkomen met de bestelling en heeft hij, uit zichzelf, twee extra koekjes meegenomen, omdat die twee kleintjes anders zouden kunnen gaan ruziën om dat ene koekje bij oma’s koffie. Fantastisch toch!’
  Stoov TIP: Kinderen vinden het fantastisch om met de LED-Lampjes te spelen van het Stoov kussen, leg ze uit hoe ze het warmtekussen aan & uit kunnen zetten en laat ze zien dat een warmtekussen 3 warmtestanden heeft die je zelf kunt instellen. Hun dag kan niet meer stuk!
 4. Breng de rekening zo snel mogelijk
  Afrekenen blijft een psychisch pijnpunt, hou dat moment zo kort mogelijk en breng direct de rekening als de gast daarom vraagt. 
  Stoov TIP:  Zodra de gasten hebben afgerekend, kun je aanbieden om de warmtekussens weer op te ruimen. Het personeel kan ze dan gemakkelijk opbergen in de een Dock16 waarin de kussens direct (draadloos) opladen!
 5. Houdt je terras schoon
  Als je al besluit om asbakken op tafel te zetten, zorg dan dat ze schoon zijn. 
  Stoov TIP: Dit geld ook voor de warmtekussens, niets is zo vies als een vies kussentje om op te zitten. Daarom zijn de kussenhoezen van Stoov warmtekussens gemaakt van een oersterke vuil- en waterafstotende stof gemaakt. En zit er echt een vlek in? Dan kan de buitenhoes zo in de wasmachine.

Bron: Misset Horeca & Stoov

Linda. Festival 2017

Afgelopen weekend waren we op Linda Festival! Het was prachtig weer, er waren leuke optredens, interessante workshops (!), gezellige mensen en er was meer dan genoeg te shoppen. 

Bij Stoov kon je, zittend op de comfortabele warmtekussens, genieten van alle optredens (uitzicht op Mainstage!). Daarnaast kon je met je vriendinnen gezellig op de foto! Making memories, terwijl je kans maakt jouw eigen Stoov warmtekussen te winnen. Sta jij ook op de foto bij Stoov? Dan kun je deze hier terugvinden.

Linda de Mol bij Stoov?!
Omdat LINDA. Foundation tegenover Stoov festivalbezoekers vermaakte met een "rad van fortuin" en een loterij, kwam Linda de Mol persoonlijk ook iedere dag even langs. Omdat we bij Stoov ook graag een steentje bijdragen aan een mooiere wereld moedigen wij dit natuurlijk aan.

LINDA. Foundation
De foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Samen met zoveel mogelijk donateurs willen zij meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Klik hier voor meer informatie of om LINDA.Foundation te steunen.

 

Stoov verwarmt Taste of Amsterdam

Taste_models.png

Afgelopen weekend vond de negende editie van Taste of Amsterdam plaats in het Amstelpark in Amsterdam. Het Amstelpark was dit Pinksterweekend een verzamelplaats van chefs en hun signature dishes; nieuwe gezichten en vertrouwde namen. 

De opening van het festival was op vrijdag 2 juni. We werden ontvangen met een strakblauwe lucht, een stralend zonnetje en aangename temperaturen. Vanaf de ingang liep je langs zo ontzettend veel leuke stands, met overheerlijk eten en drinken, te gekke DJ's en leuke workshops. Op het einde van het terrein was de Secret Garden, waar je terecht kon voor een heerlijke wijn proeverij, workshop saladedressing maken, alcoholvrije cocktails, Vuurbrood en nog veel meer. In de Secret Garden was er ruimte om te relaxen en te genieten. 

Na de heerlijk warme middag volgde natuurlijk een prachtige maar frisse avond (we wonen tenslotte in Nederland hé). Gelukkig hebben we in de Secret Garden nog veel mensen kunnen verwarmen met de Stoov warmtekussens. 

"Ik zit zo lekker, ik moet echt even afkicken van deze lekkere warmte anders kom ik hier helemaal niet meer weg!"

Ja, die reactie horen we dus wel vaker. Als je een koukleum bent dan zit je op Stoov helemaal goed. Zelfs als het frisser wordt op een Nederlandse zomeravond zit je er op een warmtekussen comfortabel en warmpjes bij. 

Het was de rest van het Pinksterweekend iets koeler, waardoor de warmtekussens al sneller tevoorschijn kwamen. De families, de foodies en ook de aanwezige vooraanstaande en innovatieve horeca eigenaren wisten Stoov te vinden in de Secret Garden. Als je een terras hebt in Nederland, dan zorg je er natuurlijk voor dat je blijft vernieuwen. We horen gelukkig ook steeds vaker dat de echte ondernemers hierbij ook aan het milieu denken. Wij bij Stoov helpen deze vernieuwende ondernemers graag mee om het terras op een duurzame en innovatieve manier te verwarmen. 

"Comfortabele mensen blijven langer dus je denkt niet alleen aan het milieu,
maar ook aan de portemonnee"

Heb jij Stoov gemist op Taste of Amsterdam maar ben je toch benieuwd naar de warmtekussens? We vinden het leuk om van je te horen, klik hier om ons een berichtje te sturen.

Stoov & KUSzzz, een nieuwe samenwerking

KUSzzz is de maatwerkkussen specialist voor de horeca. Samen bieden we een optimale terras-experience voor de horeca branche. Je kunt je wel voorstellen dat de producten van Stoov en KUSzzz veel raakvlakken (en zitvlakken ;) ) hebben.

Samen zijn we zéér ervaren in het verzorgen van de ultieme terraservaring. Met de kussens van KUSzzz valt je terras op bij voorbijgangers en zorg je ervoor dat gasten sneller plaatsnemen. Met de comfortabele warmtekussens van Stoov blijven je gasten langer zitten. Daarmee verleng je het terrasseizoen en bespaar je ook nog eens een hoop geld. In beide gevallen meer omzet en terugkerende gasten. 

Taste of Stoov

Pssst…zullen we een geheimpje verklappen? Van 2 t/m 5 juni vind hét restaurantfestival van Amsterdam plaats in het Amstelpark. Met restaurants, tasting workshops, een foodmarket en lekkere deuntjes is Taste of Amsterdam inderdaad ontzettend tasty.

Maar dat is geen geheim natuurlijk.. Dat je op Taste of Amsterdam heerlijk kunt bijkomen en genieten van Stoov warmtekussens wel!

Ergens op het terrein van Taste of Amsterdam is namelijk een verborgen tuin; de Secret Garden. De optimale relax plek tijdens het festival waar de beleving, sfeer én vooral exclusiviteit voorop staan!  Food & drinks + lifestyle + Stoov = FUN!

Kom je ook even relaxen? Zien we je daar!

Primeur op de Eilanden

Hotel Kogerstaete is de ALLER-eerste op de Nederlandse eilanden die bofkonten écht voorop stelt. Het feit dat zij in de afgelopen 5 jaar al 4 keer de Zoover Award voor het Beste Hotel van Nederland hebben gewonnen zegt natuurlijk al genoeg.
Echter, zoals alle top ondernemers zijn zij altijd opzoek naar iets extra's om hun gasten op een uitzonderlijke manier mee te verwennen. Ze hebben voor Stoov warmtekussens gekozen, omdat het zélfs in de zomer op Texel flink kan afkoelen, maar ook omdat zij willen dat hun gasten in de koudere seizoenen buiten kunnen genieten. 

IMG_1322m.png

Moederdag

Aandacht is belangrijk. Moederdag is zo’n moment dat je iets extra’s voor je mams kunt doen om haar te laten weten dat je haar waardeert en dat je van haar houdt. It’s the thought that counts en je kunt zo groots uitpakken als je maar wil.

Natuurlijk hebben wij bij Stoov, net als vele andere merken met ons, ook gedacht aan jouw mama. Afgelopen week hebben we talloze Moederdag pakketjes verstuurd met iets heel speciaals.. Want wij zijn het eens met Tony’s, ‘Mam, je hebt een dikke reep’  verdiend.. Bij ieder Moederdag pakketje hebben we daarom een heerlijke reep melk karamel zeezout ingepakt.  

Zo zijn deze Moederdag cadeautjes dubbel goed voor jouw mams. Met Stoov zit jouw moeder er warmpjes en comfy bij zonder energie te verspillen!  En met de heerlijke reep geniet ze ook nog eens van eerlijke chocolade. Jij bent echt goed bezig zo.

Tony’s Chocolonely heeft het trouwens ook creatief aangepakt! Hebben jullie het gelezen? Linda Nieuws schrijft er hier een stukje over.

Persdag: Lifestyle lab Amsterdam

De eerste persdag in samenwerking met ons PR bureau Miss Publicity vond plaats bij Weesper in Amsterdam. Alle journalisten, bloggers en vloggers die deze dag aanwezig waren hebben de Stoov warmtekussens ervaren. Niet alleen de kussens, ook het verhaal over hoe Stoov ontstaan is, is ontzettend warm ontvangen deze dag.

Een greep uit de verwarmende reacties: 'wauw dit zijn echt warme kussens'  en'oh dit wil ik voor in de tuin!'  maar ook 'ik weet al een top cadeau voor moederdag'  en de meest opmerkelijke:

'Ik had er al over gelezen, maar snapte het nog niet écht; wow, now I know what all the fuss is about!'  

Koningsdag: altijd feest

Heel Nederland trekt de oranje kleding en de rood-wit-blauwe gezichtsschmink uit de kast en gaat los! Dozen vol rommel komt van zolder en de kleedjes worden uitgewassen om alles op uit te stallen, want wat voor de een rotzooi is, kan de ander goed gebruiken. De campingstoeltjes worden uit de garage gehaald en de kids worden geïnstrueerd om de spulletjes te beplakken met stickertjes (0,25ct, 0,50 ct of misschien wel €1!) Te gek!

Vervolgens staan we bij dag en dauw op om de hele dag onze spulletjes te verkopen.

Buiten. In April.

Als we mazzel hebben is het mooi weer, maar meestal is het koud. Gelukkig is het helemaal niet nodig om de hele dag te koukleumen, want je hebt een Stoov warmtekussentje! Heb je die nog niet en denk je IK WILLEM? Klik dan hier.

Naast het verkopen van rommeltjes is er ook vaak van alles te doen in de stad. De sfeer is gezellig, er is live muziek, er zijn lekkere hapjes en drankjes, wat wil je nog meer? Willem is jarig en dat zullen we met z’n allen vieren. Hoera!

Nieuwe HOTspots!

Je zit er tegenwoordig zelfs in Poortugaal warmpjes bij (ja dat is een plaatsje in Nederland) en in Amsterdam Oud-West is het ook prima vertoeven met een lokaal speciaalbiertje op een warmtekussen, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een greep uit alle nieuwe plekken waar je van Stoov warmtekussens kunt genieten vind je verderop in dit magazine. 

Je vindt ons niet alleen op terrassen, maar ook in de media. Afgelopen periode kwam je ons uitgebreid tegen in Entree Magazine maar ook in de Misset Horeca. Daarnaast schreven ook o.a Panorama, de Nieuwe Revu, HP de Tijd, Buitenleven, Home & Garden, Viva en Zin erg leuke stukken over Stoov.

Het Stoov team zit niet bepaald stil, maar waar zijn we allemaal mee bezig? En wie is die blonde dame die sindskort bij Stoov rondloopt? Check it out!

Maart roert zijn staart

De lente is officieel begonnen. Helaas met een regenachtige dag, maar dat mag de pret niet drukken. Nu hopen dat het snel beter wordt. In ieder geval droog, want dan kunnen we weer naar buiten. Dat het nog wat fris is, zal voor ons geen probleem zijn.

Voor Plein 10 in Assen, Restaurant Colijn in Amstelveen, Brasserie van Bunnen in Knokke en
Vers Hoekschewaard in Mijnsheerenland is een frisse dag ook geen issue meer, zij hebben namelijk sinds kort de Stoov warmtekussens op het terras. Daar zitten de gasten er warmpjes bij!

Dat het ook in kerken en kathedralen erg koud kan zijn is iedereen wel bekend. We kregen bij Stoov een gigantische case voor onze kiezen, verderop in Stoov Magazine lees je ook hier meer over.. 

Eerst wat anders, want wat deed Stoov precies op de Internorga in Hamburg? Lees het hier.

Vlammen in het voorseizoen

Het is alweer februari. Na een periode van korte, koude dagen vol sneeuwpret komen de zonnestralen weer voorzichtig tevoorschijn aan de strakblauwe hemel. Het voorseizoen is aangebroken en het terras kan weer naar buiten. De dagen worden langer en veel mensen krijgen de lente in hun bol. Deze editie van Stoov magazine geeft je een antwoord op een belangrijke vraag: 

"Hoe haal ik het maximale uit mijn terras in het voorseizoen?"


Je kunt de klok erop gelijk zetten, zodra de zon weer tevoorschijn komt gaan wij Nederlanders weer naar buiten. We willen genieten van het buiten zijn. De echte horeca ondernemer ziet deze kansen en speelt hierop in. Dekentjes op het terras, een overkapping, misschien wat heaters en misschien zelfs extra personeel.

Maar is dat voldoende? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen. Hiermee kun je een win-win situatie creëren waarbij jouw vrolijke gasten genieten van het buiten zijn en jij profiteert van het feit dat meer gasten langer bij jou blijven zitten.

 • Zet je terras buiten, dit ziet er gezellig uit en zo nodig je mensen uit om bij jou te komen zitten
 • Zorg dat jouw medewerkers de gasten altijd beleefd groeten en dat ze de bijzonderheden op jouw terras persoonlijk mededelen: "ik heb een speciale lente aanbieding" of "ik heb speciaal voor u een warmtekussen, gaat u lekker zitten".
 • Zorg voor een speciale seizoensaanbieding (een lekker lentedrankje bijvoorbeeld) op de kaart
 • Biedt de mensen een warmtekussentje aan zodra ze buiten op het terras plaatsnemen, deze extra service word gewaardeerd. Jij biedt een experiënce aan jouw gasten. Lees hier meer.

Het eerste Stoov Magazine is uit!

Hoi bofkont,

Stoov wenst je een warm en comfortabel 2017 toe. We hopen dat je veel mooie en bijzondere buitenmomenten gaat beleven!

Voor ons zat 2016 vol prachtige buitenmomenten. We verwarmen inmiddels duizenden mensen per dag op tientallen horeca terrassen en bij mensen thuis. Daarmee besparen we ondertussen tonnen Co2 en energie. Dat geeft ons een trots en vooral warm gevoel over 2016. 

Dat smaakt natuurlijk naar meer voor 2017. En we hebben er zin in! We beginnen het jaar op de Horecabeurs van Nederland, de Horecava waar we met al onze producten aanwezig zijn, zien we je daar.. Lees alles