Vlammen in het voorseizoen

Het is alweer februari. Na een periode van korte, koude dagen vol sneeuwpret komen de zonnestralen weer voorzichtig tevoorschijn aan de strakblauwe hemel. Het voorseizoen is aangebroken en het terras kan weer naar buiten. De dagen worden langer en veel mensen krijgen de lente in hun bol. Deze editie van Stoov magazine geeft je een antwoord op een belangrijke vraag: 

"Hoe haal ik het maximale uit mijn terras in het voorseizoen?"


Je kunt de klok erop gelijk zetten, zodra de zon weer tevoorschijn komt gaan wij Nederlanders weer naar buiten. We willen genieten van het buiten zijn. De echte horeca ondernemer ziet deze kansen en speelt hierop in. Dekentjes op het terras, een overkapping, misschien wat heaters en misschien zelfs extra personeel.

Maar is dat voldoende? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen. Hiermee kun je een win-win situatie creëren waarbij jouw vrolijke gasten genieten van het buiten zijn en jij profiteert van het feit dat meer gasten langer bij jou blijven zitten.

  • Zet je terras buiten, dit ziet er gezellig uit en zo nodig je mensen uit om bij jou te komen zitten
  • Zorg dat jouw medewerkers de gasten altijd beleefd groeten en dat ze de bijzonderheden op jouw terras persoonlijk mededelen: "ik heb een speciale lente aanbieding" of "ik heb speciaal voor u een warmtekussen, gaat u lekker zitten".
  • Zorg voor een speciale seizoensaanbieding (een lekker lentedrankje bijvoorbeeld) op de kaart
  • Biedt de mensen een warmtekussentje aan zodra ze buiten op het terras plaatsnemen, deze extra service word gewaardeerd. Jij biedt een experiënce aan jouw gasten. Lees hier meer.