Misset Horeca Terras Top 100

terrastop100logo.jpg

Als sponsor van de Terras Top 100 vinden wij het ontzettend interessant om te zien dat er zoveel horeca zaken zijn die zo goed bezig zijn met de terraservaring. Natuurlijk kijken wij ook mee om uit te vinden wat een terras nou zo speciaal maakt. Waar let de jury nou precies op, en als jij zelf een mooi terras hebt, wat moet je dan doen om de terraservaring zodanig speciaal te maken dat je een mooie plek in de Misset Terras Top 100 kunt bemachtigen? In dit blog helpen we je een beetje op weg door antwoord te geven op precies die vragen. Dit doen we aan de hand van de tips en adviezen van Alexandra Viersma, Barry en Judith Zwinkels en Gert Boonen.

Waar let de jury van de Terras Top 100 op?

 1. Zorg ook voor een topervaring buiten het seizoen
  Zorg ervoor dat je terras altijd op orde is, ook als je geen drukte verwacht. Deel kritiek met je personeel, dit zorgt ervoor dat ze op scherp staan. Een warm ontvangst is van essentieel belang.
  Stoov TIP: Verwarm jouw gasten op een duurzame manier. Comfortabele gasten blijven langer, met warmtekussens geef je ook nog eens het juiste signaal. Wij geven om onze gasten én om het milieu. 
 2. Leg jouw eigen lat hoger
  Gasten worden steeds kritischer, dus zorg ervoor dat er nog meer nadruk ligt op gastvrijheid.
  Stoov TIP: Als mensen op je terras plaatsnemen als het fris is, bied ze dan pro-actief een warmtekussen aan. Het toppunt van gastvrijheid is er op staan dat jouw gasten er comfortabel bij zitten!
 3. Doe net dat beetje extra
  ‘En als een oma met twee kleine kinderen een koffie bestelt, zien we de medewerker even later terugkomen met de bestelling en heeft hij, uit zichzelf, twee extra koekjes meegenomen, omdat die twee kleintjes anders zouden kunnen gaan ruziën om dat ene koekje bij oma’s koffie. Fantastisch toch!’
  Stoov TIP: Kinderen vinden het fantastisch om met de LED-Lampjes te spelen van het Stoov kussen, leg ze uit hoe ze het warmtekussen aan & uit kunnen zetten en laat ze zien dat een warmtekussen 3 warmtestanden heeft die je zelf kunt instellen. Hun dag kan niet meer stuk!
 4. Breng de rekening zo snel mogelijk
  Afrekenen blijft een psychisch pijnpunt, hou dat moment zo kort mogelijk en breng direct de rekening als de gast daarom vraagt. 
  Stoov TIP:  Zodra de gasten hebben afgerekend, kun je aanbieden om de warmtekussens weer op te ruimen. Het personeel kan ze dan gemakkelijk opbergen in de een Dock16 waarin de kussens direct (draadloos) opladen!
 5. Houdt je terras schoon
  Als je al besluit om asbakken op tafel te zetten, zorg dan dat ze schoon zijn. 
  Stoov TIP: Dit geld ook voor de warmtekussens, niets is zo vies als een vies kussentje om op te zitten. Daarom zijn de kussenhoezen van Stoov warmtekussens gemaakt van een oersterke vuil- en waterafstotende stof gemaakt. En zit er echt een vlek in? Dan kan de buitenhoes zo in de wasmachine.

Bron: Misset Horeca & Stoov