Nederland is rijk gezegend met monumentale kerken. Prachtige torens horen bij het oer-Hollandse landschap. Veel kerken zijn van binnen én van buiten heel bijzonder. Maar wie ’s winters de kerk binnenloopt heeft het vaak vooral koud, tenzij de koster uren van tevoren de verwarming heeft aangezet.

Warme lucht stijgt op waardoor het bovenin de kerk tot wel 20 graden warmer kan zijn dan op de begane grond. Dit zorgt voor een hoog energieverbruik. Daarnaast kan er tochtvorming en schade aan het (monumentale) orgel en interieur ontstaan.

Stoov verwarmt mensen in plaats van lucht, via energie-efficiënte en comfortabele warmtekussens.

 

Duurzame kerkverwarming

 
 

Verwarmend

Verwarm jezelf op de beste manier door rechtstreeks contact te maken met de warmtebron. Een heerlijk zacht stoffen kussen dat altijd aangenaam warm is.

 
 

Duurzaam

Dit warmtekussen is zó efficiënt - in gebruik slechts 12 watt per uur - dat de energiekosten verwaarloosbaar zijn. Hierdoor is dit warmtekussen tot 100x zuiniger dan een luchtverwarming en is de gemiddelde terugverdientijd slechts enkele maanden.

 
church.gif
 

Spaart orgel en interieur

We verwarmen mensen, geen lucht. Door het hoge temperatuurcomfort van de kussen kan de verwarming naar beneden. Hierdoor ontstaat minder schade door droge lucht aan het (monumentale) orgel en interieur. 


 
Als ik op de Stoov kussens zit gebeurt er iets met mij. Ik word warm, niet alleen van buiten maar ook van binnen. Open word ik, ontvankelijk, luisterend en stil. Dat horen we ook van onze bezoekers terug.
— Sietske Visser - pionierpredikant Nijkleaster - Jorwert
 

Stoov uitproberen?

Neem contact met ons op voor een proefplaatsing of testmogelijkheden.