privacy & cookie statement

Privacy Policy

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Stoov B.V. acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij u eerst om toestemming vragen om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Stoov B.V. is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 01-09-2018

Gebruik van persoonsgegevens

Bij een bezoek aan onze webwinkel verkrijgen wij bepaalde gegevens van u. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die door u worden opgegeven in het kader van de door u gevraagde dienst of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

  • NAW-gegevens
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • IP-adres
  • Orderhistorie
  • Nationaliteit

Toegang accountomgeving

Met ons klantaccount kunt u toegang krijgen tot een beheeromgeving waar u zelf gegevens kunt instellen, opgeven en wijzigen.

Doeleinden

  • Afhandelen bestelling
    Om de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van uw NAW-gegevens.
  • Afhandelen betaalverkeer
    Om de betaling van de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van uw betaalgegevens.
  • Communicatie
    Om de communicatie omtrent uw bestelling en/of andere vragen eenvoudig te laten verlopen, maken wij gebruik van uw persoonsgegevens/contactgegevens.
  • Uitvoering wettelijke plicht
    Om te voldoen aan onze wettelijke plicht bewaren wij uw bestelhistorie inclusief betaalgegevens binnen de gestelde wettelijke termijn.
  • Marketing (indien toestemming)
    Om u van persoonlijke aanbiedingen te kunnen voorzien, maken wij gebruik van uw persoonsgegevens/contactgegevens. Deze gegevens worden alleen gebruikt wanneer u hier toestemming voor heeft gegeven.
  • Fraudepreventie
    Ten behoeve van fraudepreventie maken wij, indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang, gebruik van uw IP-adres, adresgegevens en betaalgegevens.

Indien dit nodig is voor een goede afhandeling van uw bestelling, kunnen wij uw persoonsgegevens ook aan derden verstrekken. Hierover leest u meer in deze privacyverklaring.

Reclame

Wij kunnen u na uw toestemming op websites van derden en via e-mail marketing op de hoogte brengen van acties, aanbiedingen en campagnes van Stoov.

Contact en nieuwsbrief

Wij bieden via onze webwinkel de mogelijkheid om vragen te stellen middels verschillende kanalen (zoals chat, e-mail, telefoon, WhatsApp en social media). U kiest zelf welke gegevens u daarbij verstrekt. De gegevens die u ons toestuurt, worden bewaard zolang dit nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling van uw vraag.

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden.

Publicatie

Wij publiceren uw klantgegevens niet.

Verstrekking aan derden

Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan onze partners. Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst en mogen onder geen beding gegevens voor andere doeleinden gebruiken dan door ons gesteld. De veilige verwerking van uw gegevens wordt gewaarborgd middels een bewerkersovereenkomst tussen Stoov en de partner.

In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Deze buttons verstrekken enkel een link en geven geen persoonsgegevens door aan derden. Met mogelijkheid om in te loggen via een social media-account, wordt vanuit de social media partij het e-mailadres doorgegeven dat bij het gebruikersaccount hoort.

Cookies

Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij u uitleggen waarom wij cookies gebruiken (de cookiebanner). Stoov maakt gebruik van 1st en 3rd party cookies.  Volgend gebruik van onze webwinkel vatten wij op als toestemming voor het gebruik van cookies.

Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw internetbrowser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Met derden die cookies plaatsen, hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, verwijzen wij u naar de privacyverklaring van deze partijen.

Voor meer informatie omtrent onze cookies verwijzen wij u naar onze cookie policy.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder hebben wij Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Tot slot laten wij de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestelling(en) af te handelen, inclusief garantie, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht).

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen, voordat u van deze websites gebruik maakt.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het is aan te bevelen deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

U kunt ons ook een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kunt u een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met uw toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat u de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen, kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terugvinden in de instellingen van uw internetbrowser. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Cookie Policy

Stoov maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken (hierna ‘cookies’). Cookies bestaan uit een standaard internettechnologie, die het mogelijk maakt bepaalde informatie op te slaan en te ontsluiten op het systeem van de gebruiker. Cookies kunnen worden uitgelezen door zowel Stoov (1st party) als derde partijen (3rd party).

Met het plaatsen van cookies kunnen wij bijvoorbeeld de inhoud van je winkelwagen onthouden. Naar aanleiding daarvan kunnen wij je persoonlijke aanbiedingen tonen die afgestemd zijn op jouw interesses. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren; een cookie is slechts in staat om een machine te identificeren.

Als je onze website bezoekt, vragen wij toestemming om cookies te plaatsen. Welke cookies dit zijn en wat ze doen, lees je in onderstaand overzicht. Indien je geen cookies accepteert, is het mogelijk dat je problemen ondervindt tijdens het bestelproces. Mocht dit het geval zijn, dan willen wij je vragen contact op te nemen met onze klantenservice, zodat wij je bestelling alsnog kunnen afronden. Functionele cookies mogen altijd, ook zonder toestemming, worden geplaatst.

Wil je geen cookies accepteren? Ga dan in het hulpbestand van je internetbrowser na hoe je alle cookies blokkeert of hoe je ervoor zorgt dat je een waarschuwing ontvangt, voordat een cookie wordt opgeslagen.  

Cookieoverzicht

Functionele cookies

Dit type cookie zorgt ervoor dat de website naar behoren functioneert en mag zonder toestemming worden geplaatst. We gebruiken dit type cookie onder andere voor:

  • Stoov platform (1st party): Deze cookies onthouden o.a. jouw bezoek aan onze website, de inhoud van de winkelwagen, je gegevens in de check-out, website-instellingen (cookies, taal e.d.) en recent bekeken producten.
  • Cloudflare (1st party): Hiermee kan webverkeer worden geïdentificeerd. Dit type cookie slaat geen gegevens op.
  • Intercom (1st party): Hiermee wordt, in het geval van een chatgesprek, de chathistorie weergegeven.
  • Youtube (3rd party): Dit type cookie ondersteunt de videocontent van Stoov.

Statistische/analytische cookies

Dit type cookie wordt gebruikt om bepaalde onderdelen op onze website te meten. Voorbeelden hiervan zijn hoeveel bezoekers onze website heeft gehad, welke pagina’s zij bekijken en hoe lang ze op een pagina blijven. Deze resultaten worden omgezet in statistieken en geven ons inzicht in de gebruiksvriendelijkheid van de website. We gebruiken dit type cookie onder andere voor:

  • Analytics (1st party): Hiermee kunnen we gebruikers onderscheiden, gebruikers herkennen bij een nieuw bezoek en de tijdsduur van een bezoek meten.
  • Stoov platform (1st party): Hiermee is het mogelijk om A/B-testen uit te voeren met als doel de website gebruiksvriendelijker te maken.
  • Hotjar (3rd party): Hiermee monitoren we het gebruik van de website en verzamelen we feedback van bezoekers.  
  • Searchrys (3rd party): Hiermee worden de verschillende campagnes op Stoov.com geanalyseerd.
  • Wisepops (1st party): Hiermee worden meldingen op de website geplaatst en het gebruik hiervan gemeten.
  • Visual Website Optimizer (1st party): Hiermee worden de verbeteringen op onze website getest.

Advertentie cookies

Met dit type cookie kan Stoov je een advertentie tonen wanneer je een andere website bezoekt. We gebruiken dit type cookie onder andere voor:

  • Doubleclick (1st, 3rd party): Hiermee kan worden bijgehouden welke advertentie is getoond, hoeveel bezoekers op de advertentie klikken en kan worden gemeten hoeveel bestellingen worden geplaatst via de advertentie.
  • Bing Ads (3rd party): Hiermee kan worden bijgehouden welke advertentie is getoond, hoeveel bezoekers op de advertentie klikken en kan worden gemeten hoeveel bestellingen worden geplaatst via de advertentie.
  • Youtube (3rd party): Hiermee kunnen advertenties worden getoond die zijn afgestemd op eerdere bezoeken, opgegeven interesses of bekeken producten.
  • Facebook (1st party): Dit type cookie wordt geplaatst door Facebook en maakt het mogelijk advertenties te tonen op je Facebook-account.  

Tracking

Met dit type cookie kan Stoov jou als gebruiker identificeren op haar eigen website, maar ook op die van derden.

  • Commerce Connector (3rd party): Hiermee kan worden bepaald of de aankoop op Stoov.com een gevolg is van tussenkomst door ‘commerce connector’. (Dit is een tool om de beschikbaarheid van ons assortiment te tonen.)  
  • Shop2market (1st, 3rd party): Hiermee kan worden bepaald welke partijen hebben bijgedragen aan een verkoop op Stoov.com.
  • Tradetracker (3rd party): Hiermee kan worden bepaald via welke affiliate – een derde partij die een Stoov advertentie heeft getoond – onze website bezoekt.

Interesse cookies

Dit type cookie maakt het mogelijk om de content die we je tonen (ook op een andere website) aan te laten sluiten op jouw interesses. Dit kan bijvoorbeeld een advertentie zijn die producten toont die je eerder hebt bekeken of een advertentie die suggesties geeft voor soortgelijke producten.  
Ook derde partijen die via Stoov cookies plaatsen, proberen zo een beeld van je interesses te krijgen.  Dit wordt gedaan door informatie over je huidige bezoek te combineren met informatie van eerdere bezoeken aan andere websites. We gebruiken dit type cookie onder andere voor:

  • Doubleclick (1st, 3rd party): Hiermee kan er gebruik worden gemaakt van diensten van derden om advertenties aan je te tonen, kunnen we zien of je op een advertentie hebt geklikt en is het mogelijk om op basis van je social media-gebruik advertenties af te stemmen op jouw interesses.

Cookies uitschakelen

Heb je bij je bezoek aan Stoov.com aangegeven dat je cookies accepteert, maar wil je dit toch liever niet? Dan kun je via het hulpbestand van je internetbrowser cookies verwijderen. Hoe dit werkt, lees je hier.

Andere technologieën

Onder ‘andere technologieën’ vallen andere manieren voor het opslaan van data in de browser met een functioneel doel, zoals Local Storage en Session Storage.

  • Stoov platform: Hiermee wordt de staat van sommige uitklapbare elementen onthouden (in-/uitgeklapt).
  • Intercom: Hiermee bewaart de chatapplicatie een sessie ID en de instellingen.

Contact details

Stoov BV
Rembrandtlaan 36
3723BJ Bilthoven
The Netherlands
Hello@stoov.com
030 - 7519716