Wij zijn Stoov® 

We houden van de seizoenen. Van warmte en van koude lucht. We houden van verse sneeuw en van kampvuren. Van een winteravond bij de open haard en van de prille lentezonnestralen.

We kijken met een open blik naar de wereld om ons heen. Soms met verbazing, altijd uit nieuwsgierigheid. We vroegen ons af waarom we eigenlijk de lucht om ons heen verwarmen om warm te blijven. Warme lucht stijgt op en veel energie gaat verloren. Dat moet anders kunnen.

We hebben Stoov® opgericht om mensen te verwarmen in plaats van onze planeet. Met duurzaam geproduceerde en energiezuinige warmtekussens van de hoogste kwaliteit met maximaal gebruiksgemak. Zinvolle producten waar je in het dagelijks gebruik gelukkig en blij van wordt. Producten die verspilling tegen gaan waarmee we de negatieve impact op onze planeet minimaliseren.

In 2016 introduceerde we ons eerste warmtekussen. Twee jaar later is Stoov® uitgegroeid tot een toonaangevende social venture met onderscheidend producten waarmee we al duizenden mensen elke dag warmte geven. Dit is wie we zijn en waarom wij Stoov® zijn.

 
BALLOON.png

Warme lucht stijgt op

20% van ons energieverbruik wordt gebruikt voor comfort verwarming. Veel energie gaat verloren door het verwarmen van lucht.

Wij kijken fundamenteel anders naar de manier van verwarming. Wij draaien het verwarmingsconcept "upside down". 

 

 

JANSTEEN.png

Verwarmen zonder verspilling

 

Je maakt direct contact met de warmtebron zodat er geen energie verloren gaat. Onze warmtekussens verwarmen daar waar jij het nodig hebt, in de mate die jij zelf kiest. Al onze producten schakelen automatisch uit wanneer je ze niet gebruikt.

 

"Soo voer gesongen, soo na gepepen" 
- Jan Steen, 1668-1670

TREES.png

Een kleine stap is ook de goede richting op

Met alleen warmtekussens lossen we het klimaatprobleem niet op. Maar het helpt wel. We willen jou inspireren en motiveren om de duurzame keuze te maken in jouw leven.

En met iedere graad die jij jouw thermosstaat lager zet, bespaar jij gemiddeld 7% op je energierekening. Zo kan een schijnbaar kleine stap toch een grote stap in de goede richting worden.

i-did.png

Sociaal & fair ondernemer

Onze warmtekussens worden met zorg en aandacht geproduceerd. Hiervoor werken we samen met sociale werkplaatsen in Zeist, Den Haag en Utrecht. Door lokaal te assembleren minimaliseren we onze carbon footprint door transport. 

We communiceren op een open en eerlijke manier met onze klanten, partners & leveranciers. We behandelen iedereen fair en bouwen duurzame relaties op met onze partners. Daar mag je ons altijd op aanspreken.

 

SUN.png

Build to last

Stoov® is kwaliteit. We kiezen zonder concessies voor de beste materialen en onderdelen. Ieder onderdeel is los te vervangen, we repareren liever dan we vervangen.

We produceren onze producten met zoveel mogelijk gerecyclede en recyclebare materialen. Zo gebruiken we 100% recyclebare stoffen en stoffen die al voor van 50% gerecycled zijn. Ons schuim bestaat voor 50% uit gerecycled materiaal.

 

Stoov® Founders

De ervaren Industrial

Designer & een energieke Innovator

Oprichters Maarten Middelkoop & Teun van Leijsen werken elke dag samen met een geweldig team en briljante partners om onze producten nog verder te verbeteren. Met een ongekende drive tot vernieuwing. "We don't settle for less".